Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. mai 1999 kl 21.15 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)

NRK1 fredag 28. mai kl 21.15
Detektimen: Drapsalarm (8)

En fotograf blir myrdet

Det gåtefulle mordet på en fotograf leder Tessa og Steve inn i et miljø dominert av kjendiser og innpåslitne fotografer, såkalte paparazzier. Mens de arbeider med etterforskningen blir også de to detektivene fotografert i en kompromitterende situasjon.
Maddie Herman, en kvinnelig paparazzie, var en profesjonell fotograf som levde av å eksponere kjentfolk i sladrespaltene. Hun blir drept og havner derfor som hovedperson i sitt eget sørglige drama. Tessa og Steve må rydde opp i miljøet og finne morderen.
Maddie blir funnet drept i sitt eget atelier. Ingenting synes stjålet. Alt det kostbare kamerautstyret later til å være på plass. Hvem og hvorfor ble Maddie Herman drept? Og hvorfor står det 12 langstilkede røde roser i en vase ved siden av liket?
En av Maddies kolleger, også en paparazzi, innrømmer at det var mange berømtheter som nok helst hadde sett at den kyniske Maddie hadde forsvunnet fra jordens overflate.
Tessa og Steve kommer snart i kontakt med den noe lurvete redaktøren for Best Magazine. Naturligvis dukker dert andre opp på scenen som har flere svin på skogen.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.
26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.
I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).
Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK1 fredag kl 21.15

Australsk kriminalserie
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling