Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 20. oktober 2001 kl 20.15 Mellom Krigsropet og stillheten

Møte med komponisten Yngve Slettholm

Komponisten Yngve Slettholm i
Komponisten Yngve Slettholm i "Hovedscenen".
Korpsmusiker i Frelsesarmeen, komponist av samtidsmusikk, pasjonert løper og lærer ved Musikkhøgskolen – vi møter Yngve Slettholm i ”Hovedscenen”.

Som deltaker i Oslo halvmaraton, der han er blant de ti beste, og med to bestillingsverk under utarbeidelse det siste året, fant NRK ut at et portrett av den markante komponisten Yngve Slettholm burde vise ham både som løper og komponist. Som sagt, så gjort, og resultatet har programansvarlig Sven Erik Helgesen kalt ”Mellom Krigsropet og stillheten”.

Didjeridu og ULTIMA
To vidt forskjellige verk har vokst fram på Yngve Slettholms notepapir det siste året. Det ene er for ”armeen”, og vi blir med på urframføringen i Templet i Oslo. Slettholm har her latt seg inspirere av den australske urbefolkningens musikk og deres nasjonalinstrument didjeridu.

Det andre verket ble uroppført i Jacobs Kirke under ULTIMA-festivalen i Oslo. I kveldens program forteller Yngve Slettholm bl.a. om tilfredsstillelsen av å komponere for så forskjellige fora som en samtidsmusikkfestival og Frelsesarmeen.

Egenprodusert program
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektleder: Per Erik Kise Larsen
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Komponisten Yngve Slettholm i ”Hovedscenen”. (NRK-foto: Ole Kaland)