Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. mai 2006 kl 22.15 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Dalziel og krigsveteranen

Sjefsetterforsker Dalziel (Warren Clarke, t.h.) og falklandsveteranen Frank Moon (Dennis Waterman). (Foto: Mike Lawn, BBC)
Sjefsetterforsker Dalziel (Warren Clarke, t.h.) og falklandsveteranen Frank Moon (Dennis Waterman). (Foto: Mike Lawn, BBC)
Sjefsetterforsker Dalziel tar en tur vekk fra byen for å hilse på Stella Moon, innhaver av en landsens pub. Til hans overraskelse blir pub-besøket høyst dramatisk. Det er mer eller mindre snakk om en beleiringstilstand som involverer en tidligere elitesoldat fra Falklandskrigen.

Lite visste vel Dalziel at Stellas og Franks ekteskap var helt på bristepunktet. Frank Moon som er falklandsveteran har murret lenge, men nå formelig eksploderer han. Det er tydelig at han tror at en mann blant pubklientellet er Stellas elsker.

Sjalusidrama
En grusom scene utspiller seg da Frank tar hagla og skyter mot en tilfeldig mann på puben. Da Frank erklærer at alle på puben fra nå av er hans gisler, forstår Dalziel at det inkluderer også ham.

Har Frank også luktet at Dalziel er politimann i sivil? Og kanskje at han har et varmt hjerte for Stella?

Imens har politistyrker omringet puben. Pascoe er blant dem, men vet ikke at partneren Dalziel er på innsiden av puben.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama, sesong 4
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: The British Grenadier, part 3
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57