Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. mars 2002 kl 20.20 Veterinærene i praksis

Brorskap i dyreham

Tom Leonard, veterinær i Lancashire i den nordvestre delen av England. (Foto: Stewart Darby, BBC)
Tom Leonard, veterinær i Lancashire i den nordvestre delen av England. (Foto: Stewart Darby, BBC)
Brødrene Tom, Steve og Keith Leonard har alle fulgt i fotefarene til sin veterinær-far. Vi blir med den eldste av dem, Tom, på inspeksjon av en grisefarm i Lancashire, mens Steve og Keith får vanskeligere utfordringer i ukens episode av ”Veterinærene i praksis”.

Peter Heaton har et par tusen griser på farmen. Han er pålagt veterinær-inspeksjon en gang i kvartalet, og Tom utfører den rutinemessige kontrollen av grisenes helse og trivsel. På farmen er også mange andre dyr, bl.a. en hest som plages av lammelse i et ben og et esel som trenger ettersyn.

Ambulerende dyrleger
Keith og Steve har ingen fast praksis, men de trives i rollen som ambulerende veterinærer, ettersom begge liker å reise. Keith blir stilt på en vanskelig prøve med rottweileren Holly som har en kreftsvulst på brystet. Holly er12 år og har også et svakt hjerte. Skal Keith operere – og dermed sette hundens liv på spill?

Steves dilemma er ikke like krevende, men en katt med avkuttede nervetråder i halen er alvorlig nok. For hvem vil være en haleløs katt?

Om ”Veterinærene i praksis”
Denne sesongen viser NRK1 13 nye programmer i serien ”Veterinærene i praksis” hvor norske Trude Mostue er en av veterinærene. Da serien ble laget, hadde hun allerede tilbrakt 10 år i England. Serien ble en stor suksess, og Trudes kollega Steve Leonard er valgt til en av Englands mest attraktive ungkarer. Nå har de sammen kastet seg ut i to spin off-serier: ”Vets in the Wild” og ”Vets to the Rescue”.

”Veterinærene i praksis” trekker stadig 7 millioner seere i snitt i England.


Engelsk dokumentarserie fra BBC Worldwide
Originaltittel: Vets in Practice (serie 7)
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Tom Leonard, veterinær i Lancashire i den nordvestre delen av England. (Foto: Stewart Darby, BBC)