Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 5. desember 2008 kl 23.15 Film: The Bank

Om makt og penger

Jim Doyle (David Wenham) til h. utvikler et spesielt dataprogram som kan forutsi opp- og nedgang på børsen. Simon O`Reilly (Anthony LaPaglia) til v. har skumle planer med programmet (Foto: Arenafilm)
Jim Doyle (David Wenham) til h. utvikler et spesielt dataprogram som kan forutsi opp- og nedgang på børsen. Simon O`Reilly (Anthony LaPaglia) til v. har skumle planer med programmet (Foto: Arenafilm)
Jim Doyle fikk tidlig en interesse for finans, og som voksen utviklet han og noen partnere et sofistikert dataprogram som kan forutsi opp- og nedgang på verdens børsmarked. Dette programmet får bankmannen Simon O`Reilly nyss om, og han har skumle hensikter.

O`Reilly (Anthony LaPaglia) er leder for en større australsk bankkjede, Centabank, og er opptatt av å kutte utgifter og øke inntekter. Han er overbevist om at Jims (David Wenham) dataprogram kan hjelpe ham med dette. O`Reilly har imidlertid også andre, mer aggressive måter å nå målet sitt på. Han går med liv og lyst inn for å stenge bankfilialer i småbyene som trofast har tjent kundene i årevis. Med samme entusiasme krever han også inn lån fra kunder som sitter trangt i det. To slike kunder er Wayne og Diane Davis (Steve Rodgers og Mandy McElhinney) som fikk lån for å starte et husbåtbygge-prosjekt.

Da den lokale økonomien fikk seg en knekk, kom kravet fra Centabank, og bankens stadige trusler til ekteparet Davis førte til en stygg ulykke hvor den lille sønnen deres ble drept. Wayne bestemmer seg for at Centabank skal få betale for sønnens død, og allierer seg med den radikale advokaten Stephen (Mitchell Butel). I mellomtiden blir Jim romantisk involvert med Michelle (Sibylla Budd), en ansatt i Centabank, og gjennom henne blir han klar over hva O`Reilly holder på med.

Filmen er sendt tidligere.

Australsk drama (2001)
Originaltittel: "The Bank"
Med David Wenham, Anthony LaPaglia, Mitchell Butel, Kazuhiro Muroyama, Stephen Leeder
Regi: Robert Connolly
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no