Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. august 2010 kl 19.45 Puls

Får vi barn for sent?


Norske kvinner ønsker seg barn og timingen er viktig. Får du barn tidlig får du et forklaringsproblem. Det forventes at kvinner og menn tar utdannelse, finner seg jobb og helst et sted å bo før de blir mamma og pappa.

I dag har kvinner en luke på noen få år der det regnes som "normalt" å få barn. Men er vi klar over at prisen for all ventingen kan bli svært høy. Hvor glipper det når oppegående par i 30 årene blir sjokkerte over å høre at alderen deres har noe å si for muligheten til å få barn.

Flere og flere par klarer ikke å bli mamma og pappa uten medisinsk hjelp. Stadig flere barn fødes etter assistert befruktning. I Puls i kveld forteller fertilitetsleger hvordan de kulturelle forventingene "kræsjer" med biologien.

Artisten Jenny Jensen er gjest hos Helene Sandvig i Puls i kveld. Både hun og mannen Tor Søreng ønsket seg barn, men det var så mye som skulle gjøres først. Musikken tok stor plass i livene deres. Årene forsvant og Jenny Jensen var 38 år da paret fikk beskjed om at de ikke kunne få barn uten hjelp. Så fulgte en tid med oppturer og nedturer. Ti prøverørsforsøk måtte til før de fikk Tilje.

Egenproduksjons fra NRK Dokumentar og Samfunn
Prosjektleder: Charlotte Vincent Myhrvold
Programleder: Helene Sandvig
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
eventuelt 23 04 72 36/95 70 11 47, Hilde Ljøen
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice Publikumssevice, tlf: 815 65 900