Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. februar 2006 kl 22.15 Filmplaneten viser: Donnie Darko

Donnie og monsterkaninen

Donnie er en oppvakt og sjarmerende high school-student, men med en mørk side i sin personlighet. Han viser tydelig forakt for sine medstudenter og liker å terge de voksne autoritetene rundt ham. Donnie får også besøk av kjempekaninen Frank, som bare han kan se, og som får Donnie til å begå farlige og ødeleggende fantestreker.

Sent en kveld fører Frank Donnie (Jake Gyllenhaal) ut av huset for å fortelle ham at verden vil gå under om mindre enn en måned. Noen få minutter senere krasjer et jetfly gjennom taket i Donnies rom, noe som gjør at Donnie begynner å lure på om det er noe i Franks spådommer tross alt.

Resten av Donnies liv er nesten like underlig. Han er omgitt av sine forvirrede og frustrerte foreldre (Mary McDonnell og Holmes Osborne), sin college-søster (Maggie Gyllanhaal), en rådvill psykolog (Katherine Ross), en opprørsk engelsklærer (Drew Barrymore), en sleip selvhjelpsekspert (Patrick Swayze) og den nye jenta på skolen som er tiltrukket av Donnies påfunn (Jena Malone).

Om filmen
Regissøren Richard Kellys debutfilm er en herlig blanding av science fiction, skrekkfilm, nostalgi fra 80-tallet og ungdomsfilm. Kelly er tydelig påvirket av blant andre Steven Spielberg og Robert Zemecki.

Echo and the Bunnymen, Joy Division og Tears for Fears står for filmmusikken.

Filmplaneten viser
Hver torsdag etter "Filmplaneten"s sending, sitter Mikael Lerøen klar for å presentere kveldens film. Dette er filmer som på en eller annen måte gjort seg bemerket ute i verden.

Filmene blir sendt i samme flate som Niern, under samletittelen "Filmplaneten viser".

Amerikansk psykologisk drama (2001)
Originaltittel: "Donnie Darko"
Med: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnel, Holmes Osborne, Maggie Gyllenhaal, Drew Barrymore, Patrick Swayze
Regi: Richard Kelly
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78