Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. april 2011 kl 14.15 Påskekrim: Kriminalsjef Foyle

Farlige rasemotsetninger


2.verdenskrig er over, men i Hasting er det langt fra fredfullt. Stasjoneringen av de afroamerikanske kommandosoldatene i lokalsamfunnet skaper sterke rasemotsetninger. Bedre blir det ikke når en lokal jente blir funnet drept – inne på den amerikanske basen.

Mandy Dean er en ung jente som er blitt kastet ut av familien, og må bo på det lokale pensjonatet. Familien vil ikke lenger vite av henne etter at hun ble gravid med den afroamerikanske kommandosoldaten Gabe Kelly. Ting blir enda mer komplisert når ekskjæresten til Mandy returnerer til Hasting for å vinne henne tilbake. Han blir ikke blid når han får se barnet og skjønner hva som har skjedd.

Senere blir Mandy funnet drept inne på den amerikanske militærbasen, og rasemotsetningene koker. Alle mistenker Gabe, men etter hvert som Foyle etterforsker saken, er han ikke lenger overbevist over at det er Gabe som er den skyldige.

Om Kriminalsjef Foyle
Handlingen i filmene om Foyle foregår i England under den annen verdenskrig. Foyle jobber sammen med sin assistent Paul Milner og sjåføren Samantha Stewart. Usikkerhet, spionasje og interneringer er dagligdags kost for politifolkene og innimellom sniker det seg inn et og annet mord.

Kriminalsjef Foyle er blitt kalt den nye inspektør Morse. Manusforfatter Anthony Horowitz har også skrevet manus til seriene om Hercule Poirot.

Britisk dramaserie (2009)
Originaltittel: Foyle’s War: Killing Time
Produsert av Icon Entertainment International
I rollene: Michael Kitchen, Honeysuckle Weeks, Anthony Howell, Kate Fleetwood, Joshua Lewis.
Pressekontakt: Nathalie Sprus , tlf 909 42 708
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900