Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. mars 2004 kl 10.35 V-cup skiskyting: Fellesstart, kvinner og menn

Folkefest i Kollen

Det blir garantert yrende folkeliv i Holmenkollen i dag med både skiskyting og hopp. (Illustrasjonsfoto: Anne Liv Ekroll)
Det blir garantert yrende folkeliv i Holmenkollen i dag med både skiskyting og hopp. (Illustrasjonsfoto: Anne Liv Ekroll)
Kryss fingrene for at tåka uteblir, og gjør dere klar til en folkefest med topp idrettsprestasjoner! Under den tradisjonsrike Kollensøndagen kan det bli norsk gull i alle disipliner.

Både skiskyterne og hopperne har hatt en strålende sesong så langt, og må finne seg i å være sterke gullfavoritter.

- Holmenkollen er jo også stort for de norske utøverne. Alle vil vinne her, mener Dag Erik Pedersen. Pedersen har spesielt stor tro på Liv Grete Skjelbreid Poirée og Ole Einar Bjørndalen på fellesstartene. - Jeg har også en god, rolig følelse med tanke på de norske hopperne. Roar Ljøkelsøy har ikke vunnet i Kollen før, og det håper jeg han gjør i dag.

Maratondag
Dag Erik Pedersen ser fram til Kollensøndagen selv om det blir en lang dag på jobb. Han skal dekke både skiskyting og hopp i Kollen før han leder Sportsrevyen om kvelden.

- Det er en fryd å jobbe i Kollen! Jeg gleder meg veldig. Når man får jobbe sammen med dyktige folk som Kjell Kristian Rike, Jon Herwig Carlsen og Ola Lunde på skiskyting og Arne Scheie og Espen Bredesen på hopp, er det bare moro, sier han.

VM i skøyter
NRKs sportssøndag er som vanlig variert. Dagen starter med VM skøyter enkeltdistanser i Nagano, Japan, og utover søndagen kan seerne også få med seg 30 km langrenn for menn, storslalåm for kvinner og kulekjøring med Kari Traa fra Italia.

NRK Sport
Pressekontakt: Frøydis Haug, froydis.haug@nrk.no; 23 04 99 18
Sportssjef: Grethe Gynnild Johnsen, 23 04 95 05/ 91 69 24 21