Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 14. februar 2005 kl 19.25 Sorte orm

Tvangsekteskap

Prinsesse Infanta av Spania er Sorte orms utkårede. I det minste for en stakket stund. (Foto: BBC)
Prinsesse Infanta av Spania er Sorte orms utkårede. I det minste for en stakket stund. (Foto: BBC)
Det er urolige tider, og for å sikre seg en alliert planlegger kongen å gifte bort Sorte orm til den spanske prinsessen Infanta. Sorte orm synes det høres forlokkende ut. Helt til han møter sin utkårede.

Sorte orm er ingen kvinnebedårer, og når han får sjansen til å gifte seg med den spanske prinsessen, virker det som et tiltalende prosjekt. Dessverre er hun ikke helt hans type, for å si det forsiktig.

Han setter himmel og jord i bevegelse for å unngå giftemålet, og stormaktsalliansene står ham bi. Med ett seiler den ungarske prinsessen opp som en het kandidat. Dessverre er det visse ulemper ved henne også.

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Sorte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og serien ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917. Første sesong foregår i perioden like etter kong Richard III.


Innkjøpt engelsk humorserie (1983)
Originaltittel: The Queen of Spain's Beard
Episodetittel: The Archbishop
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)