Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. juli 2008 kl 19.30 Vi redder verden - etter kaffen

Komplisert å redde verden

Vi redder verden – etter kaffen: Bob Geldof, et eksempel på en kreativ aktivist, dukker opp i dokumentaren
Vi redder verden – etter kaffen: Bob Geldof, et eksempel på en kreativ aktivist, dukker opp i dokumentaren "Vi redder verden – etter kaffen". (Foto: AFF
Å redde verden er i beste fall komplisert. Det fant de fire kompisene Frode Myhra Skog, Idar Edvin Krogstad, Erik Grande og Lars Karelius fort ut da de ga seg i kast med de store globale utfordringene.

Europas forhold til Afrika virker ganske paradoksalt. Vi bruker milliarder på u-hjelp samtidig som europeiske tollbarrierer og subsidier bidrar til at arven fra kolonitiden på mange måter lever videre.

Geldof, Chomsky og noen til
Kanskje det verden behøver ikke er flere nøkterne politikere og byråkrater, men snarere flere kreative folkebevegelser? De fire kompisene kjører en folkevognbuss gjennom Europa for å diskutere med folk. Om hvordan vi best kan hjelpe Afrika – og resten av kloden.

På veien møter de Bob Geldof, Noam Chomsky, en horde tyske grasrotaktivister og slagferdige franske melkebønder.

Om serien
Fire kompiser med journalistutdannelse fra Høgskulen i Volda gir seg i kast med de store globale utfordringene. "En humanitær roadmovie hvor vi redder verden på fire uker," er også en beskrivelse de gir av denne dokumentarserien i fire deler ("Vi redder verden – etter kaffen").

Og de fire drar virkelig ut i verden, bl.a. til Roma og videre til Afrika. De møter likesinnede som Bob Geldof, Noam Chomsky, Al Gore, Jonas Gahr Støre, Jan Egeland, Erik Solheim, Hans Blix, Thorvald Stoltenberg og mange flere.

Norsk dokumentarserie i fire deler (2006)
Originaltittel: 15 minutes of peace
Kveldens episode: Reisen til grasrotengasjementets navle
Produsert av: AFF v/Frode Myhra Skog
Pressekontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no