Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. september 2005 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Dødsfall i dypet

En nedlagt gruve skjuler en ubehagelig hemmelighet. Dalziel og Pascoe graver i saken, og Pascoes kone Ellie blir også involvert. (Foto: Stephen Morely/BBC Worldwide)
En nedlagt gruve skjuler en ubehagelig hemmelighet. Dalziel og Pascoe graver i saken, og Pascoes kone Ellie blir også involvert. (Foto: Stephen Morely/BBC Worldwide)
Liket av en mann blir funnet i en nedlagt gruve. Er det en sammenheng med det uoppklarte drapet på en liten pike i nærliggende landsby?

Det lille gruvesamfunnet opplever vanskelige tider når liket oppdages, og Dalziel og Pascoe skjønner at de graver i en ubehagelig fortid mens de undersøker dødsfallet. Det er stadig flere ting som tyder på at det er en sammenheng med et uoppklart drap på en ung pike mange år tidligere.

Sønnen til den avdøde mannen er fast bestemt på å finne ut hva som har tilstøtt faren. Han ber Pascoes kone Ellie om hjelp og støtte, men Ellie strever med å ikke bli for involvert i saken. Uhyggen øker da nok et lik dukker opp.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: Under World
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Joe Duttine (Colin Farr), Polly Hemingway (May Farr).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79