Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. februar 2006 kl 20.05 Presidenten

Presidentens hemmelige sendebud

Leo (John Spencer, i forgrunnen) og president Bartlet (Martin Sheen) i den amerikanske serien
Leo (John Spencer, i forgrunnen) og president Bartlet (Martin Sheen) i den amerikanske serien "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Forholdet mellom det kommunistiske Cuba og det demokratiske USA er hele tiden satt på prøve – denne gang pga. ryktene om Fidel Castros dårlige helse.

Omstendighetene tvinger president Bartlet ut på gyngende grunn. Igjen er det forholdet til Cuba som ligger i vektskålen.

Skal presidenten fortsette de hemmelige samtalene han har gående med Castro? Kanskje er det på tide å lette på USAs 40 år gamle blokade av Cuba?

Eller skal Bartlet fortsette å gjøre felles sak med det republikanske parti og forlenge sanksjonene?

I første omgang satser presidenten på det første alternativet. Han ber spesialrådgiver Leo gjøre seg klar til en hemmelig reise til Cuba.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: Ninety Miles Away
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer:  
  • Les mer: