Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. mai 2002 kl 20.55 Niern: Petra von Kants bitre tårer

Kjærlighet og hat

Margit Carstensen har rollen som Petra von Kant, mens Hanna Schygulla spiller Karin Thimm i
Margit Carstensen har rollen som Petra von Kant, mens Hanna Schygulla spiller Karin Thimm i "Petra von Kants bitre tårer".
Petra von Kant er motedesigner. For en tid tilbake skilte hun seg fra sin mann, og i det siste har hun hatt et lesbisk forhold til sin assistent Marlene. Problemene starter når Petra forelsker seg i en av modellene.

Petra (Margit Carstensen) blir svært betatt av modellen Karin Thimm (Hanna Schygulla), og de har et langt og intenst forhold.

En dag forlater Karin Petra, og verden raser sammen rundt henne. Petra er helt alene, også Marlene (Irm Hermann) er borte.

Fassbinder
Dette er den 13. av de 33 filmene Rainer Werner Fassbinder(1946-82) rakk å lage i sitt korte liv. Han debuterte som filmregissør i 1969 (”Kjærligheten er kaldere enn døden”), og laget 2-3 spillefilmer i året. Fassbinders filmer rettet kritiske blikk mot samtidens Tyskland, og mange av dem var laget på lavt budsjett, blant annet ”Petra von Kants bitre tårer”.

Fassbinder var homofil, hadde en uvøren livsstil og var rusmisbruker. Rusmisbruket førte ham inn i hans tidlige død i 1982.

Vest-tysk spillefilm fra 1972
Originaltittel: Die bitteren Tränen der Petra von Kant
I rollene: Hanna Schygulla, Margit Carstensen, Katrin Schaake, Gisela Fackelday, Eva Mattes, Irm Hermann
Pressekontakt: Hilde Ljøen, (tlf. 23 04 72 36)

Bilder
Margit Carstensen har rollen som Petra von Kant, mens Hanna Schygulla spiller Karin Thimm i ”Petra von Kants bitre tårer”.

Margit Carstensen har hovedrollen i ”Petra von Kants bitre tårer”.