Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. november 2005 kl 20.05 Presidenten

C.J. i søkelyset

Allison Janney spiller stabssjef C.J. Cregg i
Allison Janney spiller stabssjef C.J. Cregg i " Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
En mer uheldig kobling enn seksualitet og politikk finnes neppe, iallfall ikke i amerikansk politikk. Den ferske stabssjefen C.J. kommer i pressens søkelys pga. av rykter. Og Josh bakker kongressmann Matthews Santos som presidentkandidat.

Pressen setter i omløp et rykte som sier at C.J. har en favoriserende innstilling til homoseksualitet. Bakgrunnen for utsettingen av ryktet, som dessuten er usant, er at det pågår en drakamp om et framsatt lovutkast som vil forby ekteskap mellom homofile.

Svart på hvitt viser ryktet som pressen trykker til "en tidligere pressesekretær i president Bartlets administrasjon som har en mer enn forbigående interesse i en radikal homoseksuell agenda".

Et presidentsemne?
Visestabssjef Josh har tidligere hatt divergerende synspunkter angående Matthew Santos som sitter i Kongressen for demokratene. I motsetning til Toby, så bakker Josh hans kandidatur som president. Og han overtaler Santos til å stille.

Samtidig er Bartlets personlige sekretær Donna i New Hampshire for å hjelpe visepresident Robert Russel med hans kampanje for presidentkandidaturet.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: Faith Based Initiative
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer: www.nbc.com/The_West_Wing/index.html
  • Les mer: www2.warnerbros.com/web/westwingtv/