Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 23. september 1999 kl 20.35 På tokt med Quest: Kaldt hav

På tokt med Quest: Kaldt hav (t)

NRK2 torsdag 23. september kl 20.35
På tokt med Quest (9:9)

På frysepunktet

I kveldens siste episode på turen med forskerskipet Quest, utforsker ekteparet Andrew og Liz Wight miljøet under vannet i Alaska - helt ved frysepunktet.
Den vestlige verden la ut sine armer etter Alaska først og fremst på grunn av de naturlige ressursene landet hadde å by på. Det gjaldt hvalolje, kjøtt, sel og pelsdyr. Men ekteparet Wight er ikke på jakt etter det som finnes på land, men de vil se hva vannet har å by på.
I den siste episode tar de med seg hval- og selforskere som kan fortelle og bevise at Alaskas dype vann er en av de rikeste maritime miljø i verden.

Om serien
Dokumentarserien om forskerskipet Quest og deres mannskap tar oss med langt inn i det dypeste av uopplevde dyp, og gir oss bemerkelsesverdige scener som aldri tidligere er blitt vist på film. Opplevelsene er alt fra eksplosjonen av farger i Great Barrier Reef i Australia, til majestetisk sjølandskap i Alaskas isbreer.
Fartøyet Quest tar seerne med fra den ene enden av verden til det andre, hele tiden på jakt etter å avsløre nye mysterier havet kan by på.

NRK2 torsdag kl 20.35

Produsert av Quest Australian Productions L.L.C. & Osford Film Produsctions Ltd
Av Andrew og Liz Wight
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18