Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 22. april 2011 kl 21.30 Film: Confessions of a dangerous mind

TV-stjerne og leiemorder


George Clooneys stjernespekkede regidebut er basert på den utrolige historien om Chuck Barris, tv-kjendisen som skal ha vært leiemorder for CIA. Hans selvbiografi er aldri blitt bekreftet, men heller ikke imøtegått av offisielle kilder.

"Jeg er ansvarlig for å ha forurenset eteren med hjernedød, barnslig underholdning. I tillegg har jeg myrdet 33 mennesker".

Slik skriver Chuck Barris i sin selvbiografi "Confessions of a Dangerous Mind", som kom ut i 1982.

Chuck Barris, spilt av Sam Rockwell, var gameshow-vert og en stor stjerne innen amerikansk trash-tv på 60- og 70-tallet. Blant annet var han frontfigur i "The Dating Game", som var den første versjonen av "Reisesjekken", og "The Gong Show", en talentkonkurranse som mønstret de forskrekkeligste amatører.

Skalkeskjul
Filmen skildrer hvordan jobben som programleder og produsent blir et perfekt skalkeskjul for Barris’ oppdrag for amerikansk etterretning. Samtidig som han reiser rundt i verden med tv-gjestene, rydder han den amerikanske stats fiender av veien.

Men etter hvert begynner dobbeltlivet å røyne på. Barris slites også mellom kjæresten Penny (Drew Barrymore), som har stått last og brast med ham i alle år, og hans mystiske CIA-kontakt Patricia (Julia Roberts).

Regissørdebutant George Clooney spiller selv rollen om Barris’ føringsoffiser. Filmen vant to priser (beste regi og beste hovedrolle) på den internasjonale filmfestivalen i Berlin i 2003.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk spillefilm fra 2003
Originaltittel: Confessions of a Dangerous Mind
Basert på Chuch Barris’ selvbiografi
Manus: Charlie Kaufman
Regi: George Clooney
Med Sam Rockwell, Drew Barrymoore, Julia Roberts, George Clooney, Rutger Hauer
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900