Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 20. november 2012 kl 22.00 Utkant: Snåsa

Snåsa – litt mer enn Snåsamannen


Snåsa er faktisk litt mer enn bare Snåsamannen. Sivert er en av tre åpne homofile i den lille bygda. Han drømmer om en karriere som skuespiller i London, og et steg i riktig retning vil være å få seg en jobb. Men det er ikke like enkelt i ei bygd bestående av butikk, kafé og bensinstasjon.

I kveld besøker programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen Sivert Avaldi Brønstad som bor i Snåsa i Nord-Trøndelag.

Om serien
Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen har gått i fotsporene til folkehelten Oddgeir Bruaset og har nå laget juniorutgaven av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»!

Å ferdes i utkantstrøk i Norge fyller de fleste av oss med spørsmålet: Hva i alle dager er det folk som bor her driver med? Hva fyller de livene sine med og hva er de opptatt av og kanskje viktigst – hvorfor har de valgt å bli boende utafor allfarveg?

Det er det programserien "Utkant" skal finne svar på. Vi møter åtte ungdommer som av forskjellige årsaker har bosatt seg langt fra kaffebarer, kino og urban ungdomskultur.

Programlederen møter ungdommene og bygdene med varme, humor og en passe neve fordommer. Han skal prøve å bryte ned fordommer, kanskje bygge noen nye - og vise virkeligheten til ung, norsk bygdeungdom. Vi skal le, drikke, "burne", synge, danse linedance og leke med kyr - og lære litt mer om alle de fantastiske tingene unge folk driver med på bygda.

Underholdningsserie i 8 deler
NRK Ung (2012)
Programleder: Kristoffer Reinsfelt Arnesen
Ansvarlig redaktør: Håkon Moslet
Prosjektleder: Torgeir Engen
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, telefon: 23 04 41 01/ 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900