Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 15. oktober 2009 kl 22.30 True Blood

- Hun er min!

Sookie opplever at slett ikke alle vampyrer er som hennes Bill (Stephen Moyer). (Foto: HBO)
Sookie opplever at slett ikke alle vampyrer er som hennes Bill (Stephen Moyer). (Foto: HBO)
En gammel bekjent av Bill forsøker å lokke til seg Sookie, uvitende om at den slags ikke biter på henne. Bill blir provosert og markerer revir. Sookie tilhører ham!

Sookie opplever på nytt at ikke alle vampyrer er som Bill. Hun besøker ham hjemme, og finner ham i selskap med en gjeng skremmende vampyrvenner fra fortiden. En av dem forsøker til og med å forføre Sookie, før han oppdager at hun slett ikke er noe vanlig menneske.

To ensomme sjeler
Bareier Sam Merlotte er ensom, og det samme er Tara, som strever med sin sterkt alkoholiserte mor. De finner selskap i hverandre, men er det så lurt å utvikle noe mer enn vennskap når han er sjefen hennes?

Vampyrsex
Sookies bror Jason tilbringer natten hos Dawn, men da han finner ut at hun har hatt uhyggelige seksuelle erfaringer med en vampyr, blir han forferdet. Jason er fordomsfull, og vil ikke ha noe med en "fangbanger" å gjøre.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en 4-pakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

I den søvnige sørstatsbyen Bon Temps dukker plutselig en vampyr opp på baren der Sookie Stackhouse jobber. Hun faller pladask for den bleke, reserverte mannen, men ikke alle rundt henne er like frisinnete.

"True Blood" tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Ikke alle er like fornøyd med at de døde skal få like rettigheter som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er en ny tv-serie fra skaperen av "Six Feet Under". Serien er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.


Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood
Kveldens episode: "Mine"
Manus: Alan Ball
Regi: Scott Winant
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt: Mette Kamille Skjong, tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900