Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. april 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Alaska

Lonely Planet: Alaska (t)


NRK2 søndag 8. april kl 20.10
Lonely Planet: Alaska

Reise i villmarken

Den reisende programlederen Ian Wright får prøvd seg på villmarkslivet når han drar på oppdagelsesreise til Alaska.

Ian Wrights Alaska-reise begynner i den lille byen Eagle, ved bredden av elven Yukoon River. Her møter han indianere som baserer kosten sin på laks om sommeren og elg om vinteren.

Derfra reiser Wright videre nordover til tvillingbyene Kennicott og McCarthy. En gang var Kennicott en av verdens rikeste kobberkilder. I 1930 kollapset imidlertid prisene på kobber, 800 gruvearbeidere sto plutselig uten arbeid: Kennicott ble en spøkelsesby.

Reisen til Alaska byr også på spektakulære naturopplevelser. Langs kysten i nord ser programlederen hval, delfiner og sjøløver på nært hold, og på en helikoptertur over Alaskas øde innsjøer kan han se grizzlybjørn på fiskejakt i fossefallene.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte tv- programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere.

I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

NRK2 søndag kl 20.10
Tidligere sendt 1996

Britisk produksjon
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilde
Grizzlybjørn på fiskejakt i fossefallene i Alaskas villmarker.