Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. april 2007 kl 19.55 Skikk og bruk for hunden

Hundeeksamen

Den tyske jaktterrieren Rikki er på elgjakt for første gang sammen med eierne Christine og Ronny, og programleder Katti Hoflin.
 Foto:  Martin Magntorn, SVT.
Den tyske jaktterrieren Rikki er på elgjakt for første gang sammen med eierne Christine og Ronny, og programleder Katti Hoflin. Foto: Martin Magntorn, SVT.
Kurset nærmer seg slutten, og det er tid for eksamen. Vi ser hvordan hundene reagerer på en katt, og Rikki får endelig teste livet som ordentlig jakthund.

På treningsbanen er det klart for den siste timen og eksamen i Jeppe og Sally Stridhs kurs i skikk og bruk for hunden. Hvordan har det gått med de fire hundene som har vært med på kurset? Er de lydige? Kan de gå uten bånd uten å forsvinne eller plage fremmede?

Hundene viser hva de har lært, og vi får se hvordan det går når Jeppe slipper løs en kattunge. For hundeeierne har kurset vært tøffere enn de trodde det ville være, selv om de har lært mye.

Den tyske terrieren Rikki er endelig på elgjakt i dette siste programmet i serien. Men han er svært tilbakeholden når han får nærkontakt med sin første skutte elg

Dagens tips gjelder hunder som tygger på strømper og sko eller andre ting de finner. Sally viser oss hvordan man kan trene bort slik oppførsel, i tillegg til tips om hvordan man kan få hunden til å slutte å gå med nesen ned i bakken hele tiden.

Om serien
Dette er programmet for deg som elsker hunder, enten du har en selv eller drømmer om å anskaffe en. Her får du håndfaste tips om hvordan du får hunden til å endre adferd.

Vi følger fire hunder av ulike raser, alder og temperament på kurs sammen med sine familier. Leder av kurset er Jeppe Stridh, som har mange års erfaring med hunder og hundedressur. Med seg har han også sin 18 år gamle datter Sally, som går i pappas fotspor og også trener hunder.

Deltakerne
Den tyske jaktterrieren Rikki bor sammen med Christine og Ronny Klapp på en gård. Han er bare 4 måneder gammel når kurset begynner.

I en leilighet i Malmø bor den engelske bulldogen Kika på 1,5 år sammen med Paola og Alfonso Diaz og deres sønn Joaquin på 4 år.

Dvergschnauzeren Ebba er 5 måneder gammel og bor sammen med familien Lundström i en villa utenfor Malmö. Familien består av Marie og Anders og deres barn Anna (12 år) og Oskar (10).

Den fem år gamle golden retrieveren Macy er den eldste av hundene. Hun bor i en studentleilighet sammen med Therese Nilsson og hennes samboer Daniel i Lund.

Programleder er Katti Hoflin.


Svensk dokumentarserie i seks deler om hundedressur (2006)
Originaltittel: Hundkoll
Produsert av: SVT
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no