Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 27. august 2012 kl 21.30 Gintberg i utkanten

Det frie samfunn


Komikeren Jan Gintberg foretar enda en humoristisk reise til et sted i Danmark, som mange mener noe om, men få i virkeligheten kjenner.

Denne gang er utkantsdanmark skiftet ut med et sentralt, men stadig isolert samfunn, Christiania.

Kjent men ukjent territorium
Landsbyen midt i København forbindes oftest med sosiale problemer, salg av hasj, politiaksjoner og et evigt liv på kanten med omkringliggende samfunn. Men er det kanskje allikevel noe glede og varme bak vreden i Danmarks 40 år gamle Fristad? I løpet av 48 timer tar Jan Gintberg den humoristiske temperaturen på christianitterne.

I "Fristaden" møter han blant annet en magedanser på rulleskøyter, en politisk frontfigur med mottoet "Mer yoga i grunnskolen" og en gjeng optimistiske pensjonister fra Nordsjælland på rundtur.

Om serien
Utkantstrøkene i Danmark er beryktet for å være fattigslige og underutviklet. Er det virkelig så kjedelig der eller er det kanskje noe livskraftig over innbyggerne?
I selskap med algeinnsmurte kirkegjengere, en magedanser på rulleskøyter og polkadansende hvalforkjempere, reiser den danske komikeren Jan Gintberg på jakt etter mangfold og selvironi i Danmarks ytterste kroker.

I første sesong er fokuset rettet mot de landlige områdene i den såkalte "råtne banan", der området strekker seg fra Nordjylland og vestover ned til øyene under Fyn og Sjælland.
Basert på sine opplevelser avslutter Gintberg hver episode med et stand-up show som får danskene til å le høyt av seg selv.

Dansk underholdningsserie i 8 deler (2011).
Med Jan Gintberg.
Originaltittel: Gintberg på kanten.
Produsert av DR / Nordvisjonsutveksling.
Presseansvarlig: , tlf: 23 04 93 75/414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til: , tlf: 815 65 900.