Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. juni 2002 kl 22.00 Eurovisjonens Grand Prix for unge musikere

Europas beste

Vilde Frang Bjærke er norsk deltaker i Eurovisjonens Grand Prix for unge musikere, der finalen direktesendes fra Berlin(Scanpix-foto)
Vilde Frang Bjærke er norsk deltaker i Eurovisjonens Grand Prix for unge musikere, der finalen direktesendes fra Berlin(Scanpix-foto)
De beste unge musikerne i Europa samles i Berlin når det igjen er klart for finale i Eurovisjonens musikk-konkurranse. Åtte tenåringer skal vise sitt talent, og Norge bidrar med den 15 år gamle fiolinisten Vilde Frang Bjærke. NRK følger begivenheten direkte, og Arild Erikstad kommenterer.

Eurovisjonens Grand Prix for unge musikere arrangeres av EBU (Europeen Broadcasting Union – organisasjonen av allmennkringkastere i Europa). Det er i år 11. gang konkurransen holdes. Første gang var i Manchester i 1982, og siden har den fortsatt annet hvert år. Medlemslandene i EBU bytter på å være vertskap. I 2000 ble konkurransen holdt i Bergen, og i år er det altså Berlin som er vertsby.

Flere runder
Før deltakerne gir sitt beste i Konzerthaus Berlin, har de vært gjennom flere runder med konkurrering, men det er bare finalen som fjernsynsoverføres. Siste del av semifinalen avholdes søndag 16. juni . Til å begynne med var de 22 deltakere, under finalen er de åtte igjen som kjemper om hovedprisen.

Den norske deltakeren
Deltakerne er fra 20 forskjellige land i Europa, og Norge stiller med den 15-årige fiolinisten Vilde Frang Bjærke. Det nesten genierklærte talentet har tross sin unge alder rukket å være solist med Oslo-Filharmonien og store symfoniorkestre i inn- og utland. Vilde var også å se i ”Vivaldis fire årstider” på NRK1 i desember og i ”Godt musikkår 2002!” fra Olavshallen i Trondheim på NRK1 1. nyttårsdag. Hun er til daglig elev ved Barrat Dues Musikkinstitutt i Oslo.

Dersom Vilde kommer seg til finalen, skal hun framføre et stykke av Maurice Ravel som heter ”Zigane”. Fremførelsen varer i ni minutter, og hun vil bli akkompagnert på piano av Ksenia Lubjantseva.

Europeisk direktesendt musikk-konkurranse, ZDF
Programleder: Julia Fischer
Norsk kommentator: Arild Erikstad
Prosjektleder i Norge: Anne Røthing
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilde
Vilde Frang Bjærke er norsk deltaker i Eurovisjonens Grand Prix for unge musikere, der finalen direktesendes fra Berlin. (Foto: Scanpix)