Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. januar 2004 kl 19.30 Puls

Hvor syke er vi?

Programleder Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på vårt forbruk av medisiner i kveldens Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på vårt forbruk av medisiner i kveldens Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Er vi egentlig så syke som legemiddelprodusentene skal ha det til? Mens vi putter i oss flere og flere medisiner, kommer stadig nye produkter på markedet. Men trenger vi dem? spør programleder Anbjørg Sætre Håtun i kveldens Puls.

I tillegg skal Puls handle om fotsopp, hva som skal til for å holde seg i arbeid lengre samt kropp og trening.

Råd mot fotsopp
Mange nordmenn plages av fotsopp, og Puls har besøkt et sted der fuktige og tette sko er svært vanlige – nemlig hos Garden. I kveld får du vite seernes egne råd mot problemet, og vi får også vite hva ekspertene synes du skal gjøre – enten du allerede er plaget med fotsopp eller vil forebygge.

Vi må jobbe lengre
Forslaget til ny pensjonsordning krever rett og slett at vi må være yrkesaktive lengre. Men hva skal til for et langt, sunt og friskt arbeidsliv? Puls møter en hjelpepleier og en som jobber i Linjegods. Begge er over den nåværende pensjonsalderen på 67 år, og har brukt kroppen mye i arbeidet. De deler sine erfaringer fra et langt arbeidsliv med seerne.

Still spørsmål om kropp og trening
Jorunn Sundgot-Borgen arbeider på Norges idrettshøgskole som professor i fysisk aktivitet og helse. I kveld skal hun blant annet snakke om den helsemessige gevinsten du får dersom du trener jevnlig.

Etter at programmet er over, fortsetter hun og Anbjørg Sætre Håtun å svare på spørsmål gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ sine nettsider: Puls

Puls’ ekspertpanel
Puls har et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). Hver uke samler også redaksjonen inn seernes egne helseråd, som presenteres i programmet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252LENKER
  • Puls