Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. januar 2006 kl 21.30 Sejer - Svarte sekunder

Sorgen og savnet

Elsa Mork blir avhørt av Sejer og Skarre. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Elsa Mork blir avhørt av Sejer og Skarre. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
Hvem er det som har tatt livet av vesle Ida? Hun ble funnet nedfrosset, innpakket i en dyne på Lysjordet. Eneste sporet etterforskerne nå har er en rød fjær og nattkjolen Ida var iført.

Til brevvennen sin skrev Ida at hun kjenner noen som har en fugl. Moren har aldri hørt om denne fuglen. Den røde fjæren Konrad Sejer og Jacob Skarre finner i esken hennes blir et viktig spor. Skarre har også funnet frem til butikken som solgte den pene nattkjolen som Ida ble funnet i. Butikkekspeditøren klarer å gi en meget detaljert beskrivelse av personen som kjøpte nattkjolen.

Sejer og Skarre drar hjem til Elsa Mork, moren til Emil, fordi tegningen ligner veldig på henne. Hun nekter for å ha sett nattkjolen. Sejer prøver å lokke frem informasjon, men er redd for å skremme henne.

Merkelig oppførsel
Den mentalt tilbakestående Emil Johannes oppfører seg så rart at Elsa blir alvorlig redd for hva det er som har skjedd. Han vil ikke slippe henne inn når hun banker på, og da hun endelig kommer seg inn i huset hans, lukter det forferdelig der.

Om serien
"Sejer – svarte sekunder" er den fjerde krimserien basert på en bok av Karin Fossum. Eva Isaksen har på ny regien, og også denne gangen er handlingen lagt til et lite og idyllisk sted hvor man ikke tror det kan skje grusomme ting.

Helga Joner nøler ikke med å la sin datter sykle alene til kiosken. Hun skal bare kjøpe tyggegummi og favorittbladene sine. Så blir klokken seks, og Ida har ikke kommet tilbake. Moren aner at noe må være galt.

Karin Fossums store styrke er å skildre vanlige menneskers psyke med en dyp innsikt og stor medfølelse. Bjørn Sundquist har gitt Fossums etterforsker et troverdig ansikt og har en trofast og god partner i Christian Skolmens Jacob Skarre.

Sundquist vant en Amandapris i 2000 for rollen som Sejer i "Se deg ikke tilbake". Samme år ble regissør Eva Isaksen belønnet med en Amanda for beste dramaserie.

Serien er på tre episoder og vil bli etterfulgt av repriser av de tidligere seriene i kronologisk rekkefølge.


Egenprodusert dramaserie
NRK Drama
Regi: Eva Isaksen
Produsent: Bitte Monn-Iversen, 23 04 91 64
I rollene: Bjørn Sundquist (Konrad Sejer), Christian Skolmen (Jacob Skarre), Ruth (Hildegunn Riise); Helga Joner (Pia Jacobsen), Emil (Bjarte Hjelmeland), Elsa, Emils mor, (Anne Marit Jacobsen), Ida (Vera Rudi), Tomme (Pål Sverre Valheim Hagen), Anders (Johannes Joner), mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 365