Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. mars 2008 kl 21.35 Paycheck

Drapsforfulgt, uten hukommelse

Michael Jennings (Ben Affleck) blir jevnlig hjernevasket (Foto: Paramount Pictures)
Michael Jennings (Ben Affleck) blir jevnlig hjernevasket (Foto: Paramount Pictures)
Med ett blir Michael Jennings' liv snudd på hodet. Firmaet han nettopp har gjort en jobb for, er ute etter å drepe ham. Det samme er FBI som anklager ham for å ha begått forræderi mot USA. Selv husker han ingenting av det som er skjedd.

Michael Jennings er ingeniør og arbeider med sensitive høyteknologiske oppdrag. Derfor blir han jevnlig hjernevasket for å glemme det han har jobbet med. Hans geni er ettertraktet vare blant bedrifter med topphemmelige prosjekter.

En dag aksepterer han en jobb for en gammel studiekamerat og god venn, Rethrick, som er administrerende direktør i Allcom. Alt han får vite er at han skal lage noe i løpet av tre år, i bytte med Allcom-aksjer som vil være verdt minimum 10 millioner dollar. Han samarbeider med dr Rachel Porter, en biolog, som han også forelsker seg i.

Kjempesum i bytte med småting
Da han våkner med hukommelsestap etter at prosjektet er fullført, blir han fortalt at han har frasagt seg aksjer for 92 millioner dollar, i bytte med en konvolutt full av tilfeldige gjenstander. Noe må ha gått helt galt, og han blir drapsforfulgt uten å forstå hvorfor.

Så finner han ut at gjenstandene i konvolutten er spor til hans egen fortid, og sammen med Rachel begynner jakten på det som kan redde ham og gi ham livet og friheten tilbake. Men tiden er knapp ...

Om filmen
Filmen er basert på en novelle av forfatteren Philip K. Dick.

De fleste kjenner kanskje ikke tl Dick, men alle har nok hørt om, eller sett, filmer som "Total Recall" (1990), "Minority Report" (2002) og Ridley Scotts "Blade Runner" (1982). De er alle basert på noveller eller romaner av Philip K. Dick.

Amerikansk thriller fra 2003
Originaltittel: Paycheck
Regi: John Woo
Med Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Colm Feore, Paul Giamatti og Joe Morton.
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no