Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 21. mai 2008 kl 21.20 Film: Silverado

Det gode mot det onde

Fire kamerater rir inn i Silverado…(Foto: Columbia Pictures)
Fire kamerater rir inn i Silverado…(Foto: Columbia Pictures)
Fire cowboyer ankommer en liten grenseby. De blir helter mot sin vilje når de må kjempe mot en mektig familie og en korrupt sheriff.

Paden slår seg sammen med tre fremmedkarer for å søke lykken i den amerikanske Vesten. Det begynner med at Loner Emmett redder Paden fra døden i ørkenen, etterpå hjelper de Loners bror, Jake, med å flykte fra fengselet. Den siste på laget er Mal, en farget cowboy som kjemper for å redde familiens hjem.

Disse fire rir inn i Silverado, en liten grenseby som er dominert av en korrupt sheriff. Den har også en saloon med en fantastisk kvinne, Stella, som innehaver. Nykommerne prøver å tilpasse seg, men den mektige McKendricks-klanen slår seg ikke til ro før Emmett og kameratene hans er døde.

Våre venner ser urettferdighet rundt seg på alle kanter, og kvartetten må kjempe med alt de har for å innføre lov og orden i byen Silverado.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk western (1985)
Originaltittel: "Silverado"
Med Kevin Kline (Paden), Kevin Costner (Jake), Scott Glenn (Loner Emmett), Danny Glover (Mal), Linda Hunt (Stella), John Cleese og Jeff Goldblum
Regi: Lawrence Kasdan
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53 / 907 75 758
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no