Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. april 2006 kl 18.30 Gutta boys

Lojalitetskonflikt

Gutta og jentene drar ut til Bjerkholmen, der Bønna mener at Arne skal hoppe utfor stupet Pantern. (Foto: Monster Film AS)
Gutta og jentene drar ut til Bjerkholmen, der Bønna mener at Arne skal hoppe utfor stupet Pantern. (Foto: Monster Film AS)
Forsøket på å lage en hjemmelaget bombe ender med eksplosjon i søppelbilen, og Bønnas far finner resten av løsskuddene på rommet til sin sønn. Han gir Arne jobben med å rydde opp, og dermed kommer gutten i en lojalitetskrise.

Arne ønsker å være lojal mot alle, både Bønna og hans far, kameraten Petter som begynner å få nok av Bønnas påfunn, læreren Nils Jacob og sine egne foreldre.

Bønna presser
Eksplosjonen i søppelbilen har ført til politietterforskning, og Nils Jacob oppfordrer de skyldige til å stå fram. Det er liten tvil om at han mistenker at Arne og Bønna er involverte. Samtidig mener pappaen til Petter at han bør være litt mindre sammen med gutta, og særlig Bønna.

Arne vil ikke svikte sin beste venn, men det blir vanskelig når faren til Bønna anklager Arne for å ikke ha passet godt nok på og sagt i fra. Kompiser skal jo ikke sladre!

Ting spisser seg når Bønna får låne onkelens båt for å reise ut til stupet Pantern, og beskylder Arne for å sladre. Hvor langt har han tenkt til å presse kameratene sine, og særlig Arne?

Om serien
Arne, Bjørn Tore (Bønna), Petter og Eivind er i tolvårsalderen og befinner seg i overgangen mellom barn og ungdom. Gjennom syv episoder tester de grensene for rett og galt, vennskap og lojalitet.

Arne er en forsiktig gutt som er tilbake på skolen og i vennegjengen etter lengre tids sykdom.

Bønna er sint på alt og alle, bortsett fra Arne. Bønna er tøffest i klassen, og ser ikke ut til å bry seg verken om skolen eller familien. Etter at moren flyttet ut, bor han alene med faren. Bønna har særlig lagt den autoritære gymlæreren Nils Jacob for hat.

Petter og Eivind henger med, men trekker seg unna når det blir for skummelt. Petter er redd for å gjøre noe ulovlig slik at han ikke kan bli politimann som faren, og Eivind har foreldre som overbeskytter ham.

Henrik Mestad spiller gymlærer Nils Jacob. Kåre Conradi har rollen som Bønnas far, mens Torbjørn Harr og Anna Bache-Wiig innehar rollene som Arnes foreldre.

Manusforfatter Axel Helstenius har tidligere skrevet manus til store norske filmer som "Elling" og "Døden på Oslo S".


Innkjøpt dramaserie for barn og unge i syv deler (2006)
Produsert for NRK av Monster Film AS
Produsent: Olav Øen
I rollene: Jonas Olsen (Arne), Bjørn Skalpe Bjørnli (Bønna), Sondre Vegheim (Petter), Olav Endresen Haukeli (Eivind), Marie Haagenrud (Mette), Anita Høyer Wester (Hilde), Machilla Kolltveit Tambwe (Faisa), Anna Bache-Wiig (Arnes mor), Torbjørn Harr (Arnes far), Henrik Mestad (Nils Jacob) og Kåre Conradi (Bønnas far).
Regi: Arild Andresen
Manus: Axel Helstenius
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252