Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. desember 2011 kl 19.45 Teenage Boss

Riktige prioriteringer?


I kveldens utgave av Teenage Boss treffer vi Amalie på femten. Hun bor i Sarpsborg sammen med moren sin, og som mange andre tenåringer forventer hun å få penger til det hun ønsker seg av klær og sko. Plutselig en dag dukker Schahzad Rana opp med en koffert full av penger…

Amalie er en femtenåring som forventer å få penger fra moren sin når hun trenger det, for å kjøpe klær og sko til seg selv og andre viktige ting en femtenåring trenger. Nå står også konfirmasjon for tur, og Amalie vil gi bestevenninnen sin en fin gave, som tilfeldigvis også er ganske dyr.

I det femte programmet i serien "Teenage Boss" får Amalie en mulighet hun sannsynligvis aldri får igjen: hun skal ha ansvaret for den lille familien sin økonomi en hel måned. Hvor mye lommepenger skal mor få når det er Amalie som bestemmer? Hva skal mamma få å spise? Og trenger hun egentlig så mye bensin til bilen?

Om serien
I familieeksperimentet "Teenage boss" får familiens kjøpeglade tenåring overta hele familiens inntekt i en hel måned. Hva skjer når tenåringen kan bestemme hvordan pengene skal brukes, og mor og far ikke lenger har kontroll? Seks norske familier tar utfordringen på strak arm, og overlater det samlede husholdningsbudsjettet til tenåringen. Men hvordan disponerer man egentlig så store summer?

Hjelp underveis
Investor og gründer Shahzad Rana er tenåringenes coach. Han hjelper til underveis når tenåringene får et brutalt møte med regninger, uforutsette kostnader og kunsten å disponere store summer over lengre tid. Noen holder seg i skinnet – andre faller for fristelsen å bruke litt ekstra på seg selv. Men hva synes resten av familien om det?


Egenprodusert serie i seks episoder
Prosjektleder: Randi Helland
Coach: Shazad Rana
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske , tlf: 41 50 67 47
TV-seere kan kontakte Publikumsservice: Info@nrk.no , tlf: 815 65 900