Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. mars 2000 kl 20.30 Halleluja!

Halleluja! (ttv)


NRK1 søndag 19. mars kl 20.30
Halleluja! (4:9)

Hvem er Bjørn Eidsvåg?

Hvem er Bjørn Eidsvåg - og hvem er Gud? undret Bjørn Eidsvåg og la ut på en \"ekspedisjon inn i sin egen hjerne og mage\" for å finne svaret en gang for alle. I kveld kan du høre hva han fant ut hos Kjell Erik Moen i \"Halleluja\". Og selvsagt blir det musikk fra hans nye CD \"Tapt uskyld\".

Kanskje var det 40-årskrisen, kanskje var det bare Bjørn. Uansett gikk han for 4-5 år siden i gang med et prosjekt hvor han bevisst og aktivt utfordret det meste av det han trodde på.

- Jeg ville finne ut hva som bare var nedarvede dogmer og læresetninger, og hva som virkelig var meg - hva jeg virkelig tror på og kan stå for, forteller Bjørn Eidsvåg i programmet.
Han leste, diskuterte og oppsøkte folk som tenkte annerledes enn ham selv. Ut av det hele kom Bjørn Eidsvåg anno 2000, en mann som gir et visst inntrykk av å ha landet et sted, funnet hjem, om du vil. I følge mannen selv stemmer det bare delvis med virkeligheten.

- Om jeg ikke har funnet hjem, så har jeg funnet ut litt mer om meg selv. Og om hva som holder i mitt eget forhold til Gud.

Egen musikk
Sangeren, som gjennom 16 plater er blitt noe av en nasjonal sjelesørger, framstår som svært åpen om sitt eget sjelsliv i dette programmet. Og kanskje har han aldri vært mer personlig på plate heller, enn han er på den siste CD-en \"Tapt uskyld\". Tre låter fra den får vi i dette programmet, samtidig som vi får høre fra Bjørns egen munn hvordan sangene ble til.

NRK1 søndag kl 20.30

Billedtekst:
Bjørn Eidsvåg \"åpner sjela\" hos Kjell Erik Moen på søndag. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved: Bjørg Kittelsen og Marin Klaseie

Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53