Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 16. juli 2007 kl 21.15 Niern: Den tapte verden

Oppfølgeren til Jurassic Park

Dinosaurene skaper trafikale problemer (Foto: Amblin Entertainment/Universal)
Dinosaurene skaper trafikale problemer (Foto: Amblin Entertainment/Universal)
John Hammond har skremmende nyheter å fortelle kaosteoretikeren og tidligere kollega Ian Malcolm. Alt ble ødelagt i Jurassic park – trodde man. Men på en annen øy har ingeniører oppdaget dinosaurer som er klonet med DNA-teknologi. Hammond kan fortelle at dyrene lever bra, og at de til og med forplanter seg.

Hammond vil at Malcolm skal observere og dokumentere reptilene før Hammond vil sette penger på prosjektet. Malcolm svarer at han fikk nok av dinosaurer første gangen, men går med på å dra når han får høre at kjæresten, paleontologen Sarah Harding allerede er på øya.

Det viser seg imidlertid at Ian og Sarah ikke er de eneste menneskene blant dinosaurene.Et kamerateam ledet av den økologiske aktivisten Nick Van Owen melder sin ankomst. Det samme gjør Roland Tembo, en verdensvant villdyrjeger som håper å fange dinosaurene, og kanskje inkludere et forhistorisk trofé i samlingen sin.

Om filmen
Om den første filmen, "Jurassic Park",var spekket med spesialeffekter, er denne oppfølgeren enda mer imponerende. Et høydepunkt er sekvensen hvor Julianne Moores rollefigur henger over et stup med bare en tynn glassrute til hjelp. Vi får også møte noen nye dyr, som for eksempel en gjeng med øgler store som ekorn, men svært farlige.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk science fiction (1997)
Originaltittel: "The Lost World: Jurassic Park"
Med Jeff Goldblum (Ian Malcolm), Julianne Moore (Sarah Harding), Richard Attenborough (John Hammond), Pete Postlethwaite (Roland Tembo) og Vince Vaughn (Nick Van Owen)
Regi: Steven Spielberg
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 86 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no