Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. juli 2010 kl 18.10 Kokkekamp

Kokekunst med Kristin og Karita

Kokken Harald Osa og Karita Bekkemellem Orheim (Foto: Bengt Wilson)
Kokken Harald Osa og Karita Bekkemellem Orheim (Foto: Bengt Wilson)
Utdanningsminister Kristin Clemet fra Høyre har alliert seg med kokken Lars Erik Underthun, mens stortingsrepresentanten, tidligere barne- og familieminister, Karita Bekkemellem Orheim fra Arbeiderpartiet har gått i tospann med Harald Osa. Som de politiske ringrevene de er, er det nok ikke bare rent mel de har i posene sine… Brita Garden sier: "Klar, ferdig, kok!"

Begge damene er vant til både kamp og motvind. Siden 1998 har Karita Bekkemellem Orheim ledet Arbeiderpartiets kvinnebevegelse, og fikk seg en overraskelse da AUF-lederen påsto at kvinnebevegelsen motarbeidet unge kvinner. Ellers har Karita ymtet frampå om at navnet "Arbeiderpartiet" skremmer velgerne, selv om hun personlig er stolt av partiets navn. Men tingkvinnen fra Møre og Romsdal har også en mykere side. Hun følger gjerne sin fotballinteresserte mann til London rett som det er.

Utdanningsminister Kristin Clemet har servert utspill etter utspill for å forbedre det norske skolesystemet. Hun har blant annet, med egen russefeiring i friskt minne, foreslått å gi elevene to ekstra puggeuker før eksamensstart. Russefeiringen skal begrenses fra 1. til 17. mai, deretter blir det full skole igjen fram til eksamen i juni. Selv var Clemet "blåruss 76" og hadde mottoet: "Gud skapte mannen først, jeg pleier også å kladde". Ikke desto mindre sitter hun gjerne og lytter til sentralbanksjef Svein Gjedrem i tre kvarter – hvis hun får middag på Grand Hotel etterpå.

Om "Kokkekamp"
Brita Garden er klar med stoppeklokka og en ny omgang med "Kokkekamp". Hver uke inviterer Brita to gjester til studio, og disse har med seg hver sin plastpose med matvarer for rundt 100 kroner. I løpet av 20 minutter skal de sammen med profesjonelle kokker lage de herligste retter av ingrediensene.

De profesjonelle kokkene som dukker opp utover våren, er Lars Erik Underthun, Harald Osa, Frode Aga og Bent Stiansen.

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert underholdning
Programleder Brita Garden
Prosjektleder Wenche Solum
Pressekontakt Presse, tlf: 23 04 74 83