Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. januar 2007 kl 23.15 Okay

Prisbelønt dansk film

Den dødssyke Johannes (Ole Ernst) kvikner merbart til hjemme hos datteren Nete (Paprika Steen)
Den dødssyke Johannes (Ole Ernst) kvikner merbart til hjemme hos datteren Nete (Paprika Steen)
Nete er en travel og bestemt kvinne på 37. Hun har full kustus på jobb, mann og tenåringsdatter, og liker å ha alt under kontroll. Men klarer hun det? "Okay" ble belønnet med Bodil, danskenes svar på Oscar, i 2003, og Paprika Steen fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle.

Nete er sjefete og tøff, stor i kjeften og stressrøyker sigaretter. Men likevel gjør hun alt for at mann og barn skal ha det bra, for hun er langt fra hjerteløs. Som sosialarbeider forsøker hun også å få orden på andres liv.

Mannen hennes underviser i litteratur på universitetet, og har mange uferdige manuskripter i skrivebordskuffen. Han setter liten pris på at Nete sier at han er en wannabe-forfatter som ikke helt har vokst ut av hip hop-klærne sine. Tenåringsdatteren er i en vanskelig alder, og håper på å få tatt bort tannreguleringen så fort som mulig. Nete har også en far som plutselig får diagnosen blodkreft. Legen mener at han bare har tre uker igjen å leve, og Nete insisterer på at faren skal bo hjemme hos dem.

Friksjonen i den lille leiligheten blir ikke mindre etter at den syke faren flytter inn, men alle prøver å rette seg etter Netes vilje. Snart viser det seg imidlertid at faren slett ikke er døende, tvert i mot, han ser ut til å kvikne til. Han blir i hvert fall frisk nok til å ta opp igjen krangelen med sin homofile sønn, Martin. De to har vært uvenner siden Martin "kom ut av skapet".

Dansk familiedrama (2002)
Originaltittel: "Okay"
Med: Paprika Steen, Troels Lyby, Ole Ernst, Nicolaj Kopernikus Christiansen, Molly Blixt Egelind
Regi: Jesper W. Nielsen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78