Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. februar 2005 kl 22.00 Kripos

Unik politidokumentar

Etterforskingsledelsen diskuterer under etterforskingen av drapet på 85 år gamle Erling Eriksen i Tromsø i 2002.(Foto: Novemberfilm as)
Etterforskingsledelsen diskuterer under etterforskingen av drapet på 85 år gamle Erling Eriksen i Tromsø i 2002.(Foto: Novemberfilm as)
De ansatte på Kripos er vanlige mennesker som jobber med uvanlige saker under spesielle omstendigheter. For første gang har et fjernsynsteam fått tillatelse til å følge deres arbeid helt fra alarmen går. Kamera blir med når Kripos-ansatte reiser ut for å bistå lokalt politi i etterforskningen av tre forskjellige drapssaker.

Aldri tidligere har et fjernsynsteam fulgt politiet så tett i deres arbeid. Resultatet er et enestående og autentisk innblikk i etterforskernes arbeidsforhold, i deres opp- og nedturer og i rekken av utfordringer de må håndtere og avgjørelser de må fatte.

Påkjenning
Drapsetterforskernes arbeid kan være en voldsom påkjenning – både på grunn av sakene de jobber med og på grunn av presset de lever under. Både publikum, pårørende og mediene forventer oppklaring, og helst raskest mulig.

Samtidig skal rettssikkerheten og personvernet ivaretas, og etterforskerne må unngå feil som kan gi de mistenkte eller skyldige fordeler i en eventuell rettsak. Ofte har gjerningsmannen forsøkt å skjule spor, og man må være bevisst at sentrale vitner kan ha misoppfattet observasjoner eller avgir ufullstendige forklaringer.

Mysteriet i Breivikeidet
I løpet av de seks programmene rettes fokus mot tre saker, to episoder om hver sak. Den første saken dreier seg om et mistenkelig dødsfall i Breivikeidet utenfor Tromsø. En eldre mann som bodde alene, blir funnet død i ruinene av et nedbrent hus. Det har versert rykter om at den avdøde oppbevarte en god del penger hjemme. Politiet mistenker at de kan stå overfor et mulig drap. Mistanken blir forsterket av funn på den avdøde.

Innkjøpt dokumentarserie fra Novemberfilm AS (2005)
Prosjektleder NRK: Tore Tomter
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79
LENKER
  • Les mer