Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 7. januar 1999 kl 21.30 Thoors øye: Det perfekte

Thoors øye: Det perfekte (t)

NRK2 torsdag 7. januar kl 21.30
Thoors øye (3:8) Det perfekte

Jakten på det perfekte utseende

Kajsa Thoor fortsetter i kveld sin verdensomspennende rundreise til originale mennesker og underlige fenomener. Blant annet skal vi følge en karrierekvinnes kirurgiske jakt på det perfekte utseendet.
Kvinnen er svensk og er selv kirurg med skjønnhetsoperasjoner som sitt spesialfelt. Men hennes ambisjoner går først og fremst på egen profil og form. Britt-Marie Toregard har ikke mindre enn åtte faste medarbeidere i sin skjønnhetsstab: Kosmetolog, manikyrist, plastikkirurg, personlig trener og flere. Kajsa Thoor følger henne til alle vedlikeholdsstasjoner og diskuterer resultatet.
Utenfor Orlando i Florida er det nye Disneyprosjektet \"Celebration\" under bygging. Det er slett ingen fornøyelsespark, men en pulserende by der mennesker skal bo og arbeide, men dog - under helt spesielle forhold. Her skal nemlig amerikansk småbyidyll bli til virkelighet, etter en drømmemodell fra 1950-årene!
Kajsa Thoor tar oss også med til en svensk hjernekirurg i Lund. Han forteller om sin fascinasjon for hjernens fysiologi og hvilke krav som stilles til kirurgisk presisjon under en hodeoperasjon.

Om serien
Den svenske reporteren Kajsa Thoor har vært på reise rundt i verden og møtt fantastiske fenomener og uvanlige mennesker. I en serie på åtte episoder viser NRK2 hennes rapporter.
Thoors øye har tatt mål av seg til å formidle både det fantastiske, det kunstige, men også det hverdagslige.
Hvert program har et tema som binder sammen de tilsynelatende ulike tv-objekter. Dette blant annet for å vise at ting tross alt henger sammen.

NRK2 torsdag kl 21.30
Tidligere sendt 2.6.98

Bilder (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
1. Programleder Kajsa Thoor. (Foto: Nils Bergendal, SVT)
2. I Florida er Disneys nyskapning \"Celebration\" i ferd med å ta form. Det er ingen ny fornøyelsespark, men en hel by der mennesker skal bor og arbeide. (Foto: Carolina Widell, SVT)

Svensk dokumentarserie i åtte deler
Reisende reporter: Kajsa Thoor, SVT2
Originaltittel: Thoors öga

Pressekontakt: Siri Grønning Meyer, tlf 23 04 81 23

\0\0\0