Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. april 2006 kl 18.00 Willy Nilsen

Forbudt med dyr

Egil (Ludwig Omre) og Willy (Luna Amarna Draiisma-Wanvik) blir venner. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Egil (Ludwig Omre) og Willy (Luna Amarna Draiisma-Wanvik) blir venner. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Willy og Egil finner en kjempesøt kattunge som har mistet mammaen sin, og nå vil de gjerne ta seg av den. Men så kommer sure Gerd og oppdager katten, og sier at det ikke er lov å ha dyr i blokka.

Men Willy og Egil vet at sure mennesker ofte trenger hjelp, og kanskje Gerd blir blidere dersom hun blir kjent med noen dyr? De to vennene gir henne en stor hund, men da løper hun til skogs. Gerd er nemlig livredd for dyr.

Kan Willy og Egil hjelpe henne med "Godhetens tjeneste"?

Om serien
Gjennom fem episoder følger vi den lille jenta Willy på sju år. Hun er lei av at moren stadig finner nye steder å bo fordi hun lett irriterer seg over mennesker rundt seg. Nå bor de i Dumpa borettslag, og Willy har fått seg en ny venn, Egil.

Willy har funnet ut at menneskene moren blir sint på, egentlig er greie, men fordi de har ett eller annet problem, blir de sure og tverre. Derfor starter hun og Egil "Godhetens tjeneste". Sammen skal de to hjelpe folk slik at de ikke irriterer moren hennes.

Og kanskje finner Willy en dag faren sin også, som hun aldri har sett…?

Stjernelag
NRK og Nordisk Film står bak denne sjarmerende barneserien i fem episoder. Serien har en imponerende rolleliste med kjente navn som Paul Ottar Haga, Eivind Sander, Robert Skjærstad, Ivar Nørve, Solveig Kloppen, Morten Faldaas og Frøydis Armand.

Manusforfatter og skuespiller Linn Skåber dukker også selv opp i en liten rolle. I tillegg til roller både på scenen og i film- og tv-produksjoner, har Skåber skrevet manus til flere tv-serier.

Norsk dramaserie i fem deler (2005)
Produsert for NRK av Nordisk Film
Produsent: Berit Steen
Regi: Cathrine Simonsen
Manus: Linn Skåber og Terje Solli
I rollene: Luna Amarna Draiisma-Wanvik (Willy), Ludwig Omre (Egil), Mariann Saastad Ottesen (Willys mor), Hanne Dieserud (Egils mor), Eivind Sander (Frank), Robert Skjærstad (Egils pappa) og Heidi Goldman (Gerd) m. fl.
Prosjektleder NRK: Torunn Calmeyer Ringen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252