Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. mars 2002 kl 19.30 Migrapolis

Adopsjon

For alle foreldre er det å få barn den store opplevelsen i livet. Den blir ikke mindre når man går svanger i flere år. Bak en adopsjon ligger det mange tanker og mye jobb. I dagens utgave av Migrapolis skal vi følge prosessen når Nina Eliassen Brym og familie adopterer vesle Michael.

Historien handler om tålmodige voksne og tapre barn. Kontrastene står i kø. Fra sol og varme i Guatemala til snø og kulde i Norge. Fra å være ett av 60 barn på barnehjem til å være en av to barn med foreldre. Fra å ha startet ett liv i mammas mage til å starte kunnskapen om sitt liv i en alder av to og et halvt år. Fra å være en innesluttet ”baby” på to og et halvt år, til å beherske verden med sjarme og latter som fireåringer flest.

To ulike fødsler
Programskaper Nina Eliassen Brym har opplevd både det å føde et barn og det å ”få” et. Disse hendelsene er det naturlig å sammenligne. En ting er helt likt – det første møtet med barna har vært ubeskrivelige. I Migrapolis blir vi med når familien reiser fra Norge, og møter Michael for første gang i Guatemala.

Svanger i 36 måneder
Når du blir mor gjennom vanlig svangerskap, vet du alt du kan vite om barnet ditt. Da Michael ble adoptert var det helt motsatt. Gjennom et fotografi og et byråkrati gikk mamma Nina svanger i 36 måneder. Så møtte hun en to og et halvt år gammel gutt hun visste lite om. Hvordan oppleves forskjellen? Hvordan er det å bli mor til et barn med en annen kulturarv enn den du kjenner selv?

Dette er en åpen, varm fortelling om adopsjon og livets mange kontraster.

Egenprodusert dokumentar
Prosjektleder Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83