Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. april 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Svensk råskinn

Programleder Jeremy Clarkson er mer enn gjennomsnittlig bilinteressert. (Foto: BBC)
Programleder Jeremy Clarkson er mer enn gjennomsnittlig bilinteressert. (Foto: BBC)
- Dette er den slemmeste, sinteste og mest nådeløse bilen jeg noensinne har kjørt, sier programleder Jeremy Clarkson. Han har prøvd flere biler enn de fleste, og vet hva han snakker om. Hvilken bil er det han kommenterer? En Koenigsegg, naturligvis.

En Koenigsegg er i likhet med Volvo og SAAB produsert i Sverige, men der stopper likheten. Denne sportsbilen stiller i sammen klasse som Lamborghini og Ferrari, bortsett fra at den er enda dyrere og går enda fortere. V8-motoren har 665 hester, og bilen gjør 0-100 km/t på 3 sekunder. Toppfarten er på ca 390 km/t, dvs Oslo-Lillehammer på en liten halvtime. Ingenting for norske veier, med andre ord.

Sikkerhet først
Renault Megane er den første bilen som har fått fem stjerner i sikkerhetstesten til organisasjonen Euro N Gap. I dette programmet viser Jeremy Clarkson og hans venner hvorfor. De illustrerer det ved hjelp av en levende kollisjonsdukke, den uredde Lee. Til slutt blir det presentasjon av to svært sikre, men akk så upraktiske biler, en Humvee og et kjøretøy benyttet i opptøyer.


Innkjøpt serie fra BBC .
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)