Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 22. mars 2010 kl 23.20 Nurse Jackie

Et liv uten piller?

Nurse Jackie balanserer mellom et idyllisk privatliv, sykdom og elendighet på sykehuset, en elsker som også supplerer pilleforbruket hennes og en moral som langt overgår sykehusets retningslinjer. Foto: Showtime / Lionsgate
Nurse Jackie balanserer mellom et idyllisk privatliv, sykdom og elendighet på sykehuset, en elsker som også supplerer pilleforbruket hennes og en moral som langt overgår sykehusets retningslinjer. Foto: Showtime / Lionsgate
Nurse Jackies elsker og apoteker, Eddie, forteller henne at han skal erstattes av en automatisk pilledispenser. Jackie får sjokk, men er det frykten for å miste Eddie eller tilgangen på piller som er verst?

Livet går videre for Jackie på All Saints-sykehuset, men for noen går det også mot slutten.

Den beste medisin
En gammel mann legges inn for hjerteproblemer, men insisterer på at den beste kuren mot hans sviktende hjerte er konas varme kyllingsuppe. Ikke alle på sykehuset er like forståelsesfulle for valget om å bytte bort moderne medisin til fordel for gamle kjerringråd.

Vennlig eksperthjelp
Jackies eldste datter er innesluttet og stille, og alt hun vil gjøre er å se deprimerende dokumentarserier om verdens elendighet. Jackie og mannen mistenker derfor at hun lider av en form for angst, og Jackie tar dette opp med den velrenommerte doktor Eleanor O’Hara (Eve Best), som også er en av hennes nære venninner.

Om serien
"Nurse Jackie" er en bestemt og dyktig sykepleier, hun er gift med en kjekk mann, og sammen har de to barn. Men Jackie har også sine hemmeligheter, deriblant en elsker på sykehuset som har tilgang på de smertestillende medikamentene hun er blitt avhengig av på grunn av sin dårlige rygg.

Når Jackie sjonglerer sin hektiske arbeidshverdag med et noe trøblete privatliv, byr det på en rekke utfordringer. Som sykepleier gjør hun alt for at pasientene skal ha det så godt som mulig, og er langt mer opptatt av å hjelpe dem enn å følge sykehusets regler.

Amerikansk dramaserie fra 2009 (12 episoder)
Produsert av: Showtime / Lionsgate
Regi: Craig Zisk
Manus: Mark Hudis
Med Edie Falco, Eve Best, Merritt Wever, Haaz Sleiman, Paul Schulze, Peter Facinelli og Ruby Jerins m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumssevice