Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 16. juli 2006 kl 20.55 Hovedscenen: Flashmob

Stunt-opera

Operaen
Operaen "Flashmob" – med reisende som ble innkalt gjennom tekstmeldinger på togstasjonen samme dag innspillingen fant sted. (Foto: BBC)
Flere har satt musikk til den greske myten om Orfevs og Evrydike. Den brasilianske musikkfilmen "Orfeo Negro" er i en klasse for seg, men BBCs nye stunt-opera "Flashmob" tar enda større sjanser. Og den får god kritikk i engelske aviser.

"Vi gir ’Flashmob’ høyeste karakter – et kreativt vågestykke som lykkes," skrev Independent etter førstegangsutsendelsen på BBC3. Librettoen er skrevet av Tony Bicat, og musikken som er et kapittel for seg, er arrangert av Robert Ziegler, som også leder BBC Concert Orchestra.

Største opera-stunt noensinne
Musikken er hentet fra Puccini ("Madam Butterfly"), Mozart ("Don Giovanni") og Verdi "La Traviata"). Myten er tilpasset vår tid, hovedpersonene heter nå Mike og Sally, og opptakene er gjort midt inne i en av Londons travleste jernbanestasjoner.

Mike og Sally er i ferd med å gli fra hverandre fordi han tenker mer på fotball enn på henne. Jernbanestasjonen symboliserer Sally utferdstrang – skal hun stikke av med den flotte fremmede mannen med den mørke røsten?

Operaen har et "Flashmob"-kor satt sammen av reisende som ble innkalt gjennom tekstmeldinger på togstasjonen samme dag innspillingen fant sted.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk musikkprogram (2004)
Originaltittel: Flashmob - The Opera
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900