Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. november 1999 kl 19.35 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 29. november kl 19.35
Puls

Møt Merethe - dødssyk livsnyter

63 år gamle Merethe Ring er så syk at hun kan dø når som helst. Hun har allerede planlagt sin egen begravelse. Det eneste som ikke har sviktet ennå, er fordøyelsen og humøret, sier hun selv. Møt henne i \"Puls\" i kveld.
Merethe Ring er full av pågangsmot og fryder seg over livet. Ring mener at det viktigste ikke er å leve lengst mulig, men å leve slik man ønsker mens man kan. Derfor er hun ikke det minste opptatt av å spise sunt, mosjonere eller si nei takk til et glass rødvin eller to når sjansen byr seg. Merethe Ring vil dø med et smil om munnen.

Invalid etter databruk
Flere og flere bedrifter går nye veier for å hindre at de ansatte rammes av musesyke. Arbeid foran datamaskinen gjør at minst 145 000 nordmenn sliter med smerter i nakke, skuldre eller armer. \"Puls\" har møtt Mette Langaas Jensen. I mange år hadde hun datamaskinen som sitt viktigste arbeidsredskap. Det gikk hardt utover høyrearmen hennes, men Langaas Jensen tok ikke slitasjesignalene alvorlig. Til slutt ble smertene så store at hun måtte gi opp yrkeskarrieren sin, og i dag har hun problemer bare hun skal smøre seg en brødskive eller pusse tenner.
I kveldens program får vi vite hvordan vi unngår slike skader, og hva vi kan kreve av arbeidsgiveren for å legge forholdene til rette for å unngå denne type slitasjer.

NRK1 mandag kl. 19.35

Faktaprogram om helse og livsstil
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Elisabet Grøndahl