Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 31. oktober 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten

NRK2 tirsdag 31. oktober kl 19.30
Hjemmefronten (5:12)

Hvem skal oppdra våre barn?

Mesteparten av dagen setter vi bort ungene våre, i barnehager, hos dagmammaer, i skolefritidsordninger og på skoler. Hvem er oppdrageren? Med \"Barneoppdragelse - privatsak eller ikke?\" som hovedtema, er programleder Danny Julio Pellicer klar med en ny utgave av \"Hjemmefronten\" - programmet som setter fokus på barnefamilienes hverdagssituasjoner.

Hvor mange ganger har du ikke hatt lyst til å gripe inn overfor foreldre som ikke ser ut til å ha kontroll på avkommet sitt? Men tør du å gjøre det?

Hjemmefronten får besøk av mødrene Liv Evenstad og Unni Igesund, som begge er med i et
foreldrenettverk. De vil blant annet være med i diskusjonen om hvorfor barneoppdragelse er så tabubelagt. Psykolog Willy Tore Mørch deltar også i debatten. Han har synspunkter på hva man kan gjøre med tabuene, og hvordan man kan forholde seg til andres og egne unger.

I kveldens episode av Hjemmefrontens serie om familien Smeplass, tar familien med seg kameraet på skolens basar. Og Bjørg har snart bursdag...

Dagens gjest
Bursdag er også temaet i Trude Marsteins første barnebok. Hun leser et utdrag fra \"Happy Birthday\" - boka som kan få deg til å avlyse barnebursdager i all framtid. Dagens gjest fikk Tarjei Vesaas\' debutantpris for \"Sterk sult, plutselig kvalme\". Hun fikk også masse ros for boka \"Plutselig høre noen åpne en dør\" som kom ut i vår.

Hjemmefrontens faste kåsør, Anna Wahlgren, er på plass igjen. Denne gangen ser hun nærmere på treåringen. Trassalderen er passert, og det kan bare gå en vei, eller...

Dagens forbrukertips er så bra at du kan spare nesten 5000 kroner!

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 fokus på barnefamilienes hverdagssituasjoner. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i. Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren Anna Wahlgren er fast kåsør for programserien.

NRK2 mandag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
Internettadresse: http://www3.nrk.no/kanal/nrk2/hjemmefronten/
E-mail: hjemmefronten@nrk.no