Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. mai 1999 kl 10.15 Gudstjeneste i Kristiansand domkirke

Gudstjeneste i Kristiansand domkirke (t)


NRK1 søndag 16. mai kl 10.15
Gudstjeneste i Kristiansand Domkirke

\"Men også dere skal vitne\"

Kristiansand domkirke er stedet for søndagens gudstjeneste, som er ved domprost Jan A. Erichsen. Tydelig tro er temaet for prekenen hans, \" og domprosten er engasjert av temaet.
- De første kristne imponerer meg med sitt mot, engasjement og sin tydelige tro. De stod fram med sin tro til tross for motstand og fare for eget liv, sier en engasjert domprost.

Troen til hverdags og fest
- Forfølgelse på grunn av tro er ingen aktuell problemstilling i vårt land. Likevel viser flere forskningsrapporter at troen i stigende grad \"privatiseres\". Man snakker ikke om troen sin i det offentlige rom. Derfor synes jeg det er bra når medieprofilerte mennesker står fram og er tydelige som kristne, sier Jan A. Erichsen. Han mener vi må være stolte av vårt kristne verdigrunnlag. Troen gir livet innhold og perspektiv. I kraft av sitt yrke som prest har han sett mange eksempler på sterke og positive trosopplevelser. Et tydelig kristent vitnesbyrd er viktig i daglig-
livet, på jobben og i hjemmet, til hverdags og til fest, framholder han.

La handling følge ord
Men tydelig tro handler om mer enn ord.
- Kirken er blitt \"god på ord\". Man bruker mange ord i bønner, utredninger, andakter og prekener, men det skorter på troverdighet dersom man ikke handler etter det man sier. Kirken kan ikke bare si at Jesus vil ha alle. Om vi mener det, må vi også rydde plass i kirken for alle som søker dit. Vi må vise at det er rom for mange meninger og forskjellige syn og gi plass for de fremmede, de svakeste, de som lykkes dårlig. Da blir vitnesbyrdet troverdig og tydelig, sier domprost Jan A. Erichsen.

NRK1 søndag kl 10.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Domprost Jan A. Erichsen i Kristiansand domkirke. (Foto:Laila Skaten Jensen)

Gudstjeneste produsert av Lynor as
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53