Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. mai 2006 kl 00.15 Simply Red - Stars

Simply Reds stjernealbum

Mike Hucknall og Simply Red holder fortsatt koken, 15 år etter utgivelsen av klassikeralbumet
Mike Hucknall og Simply Red holder fortsatt koken, 15 år etter utgivelsen av klassikeralbumet "Stars". (Foto: MBO Group Norge)
Simply Red var et av Storbritannias største og mest suksessfulle band på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. I denne musikkdokumentaren ser vi nærmere på det albumet mange mener er Simply Reds beste: "Stars" fra 1991.

Blant annet forteller vokalist og frontfigur Mike Hucknall om låtskrivingen og innspillingen av albumet, og også om hva som skjedde internt i gruppa under arbeidet med "Stars".

I tillegg blir vi servert eksklusive intervjuer med de andre bandmedlemmene, Gota Yashiki (trommer), Shaun Ward (bass), Fritz McIntyre (keyboard), Heitor T.P. (gitar) og Ian Kirkman (saksofon). Vi møter også trommeslageren fra bandets tidlige dager, Chris Joyce, Elliot Rashman som var manageren deres fra 1984 til 1997, produsent Stewart Levine, låtskriver Lamont Dozier og mange flere.

Verdensstjerner
Simply Red ble til i 1984, og året etter ga Mike Hucknall og hans kolleger ut debutalbumet "Picture Book". Albumet solgte til platina, og bandet satte sitt preg på musikklivet det året. De neste albumene, "Men and Women" og "A New Flame" solgte også godt, men det var først da fjerdealbumet "Stars" ble utgitt i 1991 at de skrev seg inn i musikkhistorien.

Albumet lå stødig på førsteplassen på de britiske hitlistene i nitten uker, og ble årets mestselgende i Storbritannia det året. Plutselig hadde "alle" hørt om gruppa, og med singler som "For Your Babies", "Stars", "Something Got Me Started", "Thrill Me" og "Your Mirror" oppnådde de også internasjonal suksess.

Britisk musikkdokumentar (2005)
Originaltittel: Classic Albums (5-7): Simply Red: Stars
Distribuert av: Eagle Vision/Eagle Rock Ent.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no