Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. november 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

En misbruker i familien

Spaneren Peter Church (Peter Phelps) i
Spaneren Peter Church (Peter Phelps) i "Politiagentene" og hans unge nevø Matt. (Foto: Beyond Distr.)
Under etterforskningen av en heroin-sak treffer spaneren Peter Church på sin unge nevø, Matt. For Peter er sammentreffet overraskende og kinkig – det aner ham at han nå har en misbruker både i familien og i saken han er satt på.

Peter bestemmer seg for å bruke tid på Matt. Han opplever at Matt lever i en merkelig og følesesladd verden. En tilstand som heroin-avhengigheten fører med seg. Avhengigheten gjør også at Matt må leve et liv som kriminell.

Toppen av narko-kjeden
Peter fylles av et voldsomt sinne, og det retter seg mot toppen av narko-ligaen. For å skaffe seg innpass, bruker han uortodokse metoder. Så pass uortodokse, at politikorpset må klø seg i hodet.

Er Peter klar over hva han gjør? Er hans handlinger del av det planlagte anslaget, eller kjører han sitt eget, ville løp?

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Spaneren Peter Church (Peter Phelps) i ”Politiagentene” og hans unge nevø Matt. (Foto: Beyond Distr.)