Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. desember 2007 kl 19.55 Dyrisk

Truet dyreart

Hilde Hummelvoll. (Foto: Rubicon)
Hilde Hummelvoll. (Foto: Rubicon)
I denne episoden av "Dyrisk" drar Hilde Hummelvoll på setra og møter en truet dyreart.

Vi får vite hvordan en førerhund egentlig fungerer. I tillegg drar vi på utrykning med en redningstjeneste for hunder, og vi blir klar over hvilken viktig innsats brevduer gjorde under andre verdenskrig.

Instruktør Espen Gudim tipser om stell av hundevalper, mens veterinær Bergljot Børresen forteller oss at dyr også har evnen til empati.

Om Dyrisk
I dag finnes det over halvannen million kjæledyr i Norge. I tillegg kommer alle husdyrene. Likevel vet vi kanskje ikke så mye om disse bevingede, bepelsede og beskjellede skapningene vi har så tett innpå oss. I Dyrisk prøver vi derfor å gi deg små aha-opplevelser på kunnskapsfronten.

I serien møter du alt fra døve hunder som kan tegnspråk til lesbiske pingviner. Du møter også ivrige dyreelskere, hunde- og hestetrenere, biologer og filmskapere som alle har hver sin måte å forholde seg til dyr på.

Programmet har faste eksperter, og en av dem er veterinær Bergljot Børresen. Hun tar utgangspunkt i at de "gamle" delene av hjernen til mennesket tross alt kommer fra dyrene – og at vi dermed nødvendigvis må ha en del til felles. Har dyr evnen til medfølelse for eksempel? Og kan en hund føle sorg?

Ellers gjør vår faste instruktør Espen Gudim hverdagen enklere for deg som har hund, mens adferdsekspert Gry Løberg løser de underligste problemstillinger for fortvilede dyreeiere.

Animalsk underholdningsserie i 12 deler
Produksjon: Rubicon TV (2007)
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Line Kjærran Norling
Pressekontakt: Karoline Berg , 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no