Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 13. april 2010 kl 20.45 Jentene på Toten

Sommer på Toten

Beate er synshemmet og bor i Moelv. I kveldens episode drar hun og Marion på shopping. (Foto: Christine Heim)
Beate er synshemmet og bor i Moelv. I kveldens episode drar hun og Marion på shopping. (Foto: Christine Heim)
I dette programmet blir vi bedre kjent med Beate som er synshemmet og bor i Moelv, ikke så langt fra Stensveen. Marion og Harald fungerer som hennes personlige assistenter og kommer innom på besøk. Harald benytter anledningen til å hjelpe Beate å male på huset, mens Marion tar henne med inn til tettstedet Lena for å handle klær.

Lise er på hyttetur med en kamerat som akkurat har fått vite om Lise, og som forteller om overgangen fra å ha en kamerat som nå er blitt en venninne, mens Jannicke storkoser seg på Quartfestivalen.

Det er også klart for det årlige sommertreffet på Stensveen. Da kommer folk langveisfra for en helg med samtaler og sosialt samhold. Cårejånni fra Great garlic girls er også innom for å gi sminketips.

Om serien
I dokumentarserien "Jentene på Toten" møter vi et knippe mennesker som har én ting felles: De bryter mot samfunnets normer for hvordan man får lov til å være og leve sitt liv. Noen stod fram som transvestitter eller transkjønnede for lenge siden, andre har nettopp åpnet seg. Det har vært på godt og vondt. Sentralt i serien er Stensveen ressurssenter på Kapp på Toten.


Dokumentarserie i 8 deler
Produsent: Limelight, kontakt: Mia Mjalaand , 41 20 82 29
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900