Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. april 2004 kl 19.35 Whoopi

Whoopi Goldberg i ny komedie

Whoopi Goldberg er den fritt-talende eks-divaen Mavis Rae, eier og daglig leder på Lamont Hotel. (Foto: Carsey-Werner-Mandabach Distribution)
Whoopi Goldberg er den fritt-talende eks-divaen Mavis Rae, eier og daglig leder på Lamont Hotel. (Foto: Carsey-Werner-Mandabach Distribution)
En storrøykende, småfuktig eks-diva i overgangsalderen. En småborgerlig forretningsadvokat. Hans kulturelt forvirrete kjæreste. En hårsår iransk altmuligmann. Hva de har til felles? Hotelldrift. Det kan ikke gå bra.

Hotel Lamont er et lite hotell på Manhattan i New York. Det drives av den fritt-talende eks-divaen og sangerinnen Mavis Rae (Whoopi Goldberg). Hun startet hotellet med pengene hun tjente på sin hittil første og eneste hit.

Mavis styrer etter egen smak og behag, men får hjelp av sin altmuligmann Nasim (Omid Djalili). Han er iraner, men livredd for å bli tatt for å være araber. Dessverre for Nasim skjer det ganske ofte.

Talentfull Goldberg
Whoopi Goldberg er både hovedrolleinnehaver og produsent for "Whoopi". Den allsidige entertaineren er en av meget få artister som har vunnet Oscar, Emmy, Grammy, Tony og Golden Globe – noe som forteller om en lang og suksessfull karriere innen film, fjernsyn, musikk og teater. I tillegg har hun et utstrakt sosialt engasjement, og Goldberg er en frontfigur i kampen mot aids og for menneskerettigheter.

Om rollefiguren Mavis Rae har hun uttalt at "Hun avslører så mye om meg selv som jeg er interessert i at allmennheten skal vite". Kanskje den aktive Goldberg en gang vil starte med hotelldrift...

Da "Whoopi" hadde premiere på NBC i fjor høst, hadde serien de høyeste seertallene for en seriepremiere siden "Mad About You" i 1998.

Oppgradering og rolleforvirring
I første episode har Mavis bestemt seg for å oppgradere hotellet. Spesielt har hun store planer for Nappy Dug Out Lounge, hotellbaren hun håper skal bli åsted for romantikk og store følelser.

Midt i arbeidet må hun gi plass til broren Courtney (Wren T. Brown), en forretningsadvokat som nå er arbeidsløs etter at firmaet han jobbet i fikk finansielle problemer. Lykkeligvis for Courtney er han nyforelsket i Rita (Elizabeth Regen). Rita oppfører seg som en "sister", noe Mavis ikke kan unngå å gjøre narr av. Mavis forstår ikke hvordan den korrekte og konservative broren kan ha en såpass liberal og frisinnet kjæreste.

Nasim er klar for nye oppgaver når hotellet skal endres, og han vil gjerne ha jobben som resepsjonist. Er den nærtagende Nasim rett man for oppgaven?

Innkjøpt komedie fra Carsey-Werner-Mandabach Distribution, LLC
Originaltittel: Whoopi
I de viktigste rollene:
Whoopi Goldberg (Mavis Rae), Wren T. Brown (Courtney Rae), Elizabeth Regen (Rita), Omid Djalili (Nasim).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41, 92 01 55 79