Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. mars 2003 kl 19.45 Brigaden

Paul Ottar Haga til Brigaden

Den homofile branningeniøren Johannes (Paul Ottar Haga) blir mottatt med skepsis av sine nye kolleger, deriblant Morten (Gerald Pettersen). (Foto: Erik Røst)
Den homofile branningeniøren Johannes (Paul Ottar Haga) blir mottatt med skepsis av sine nye kolleger, deriblant Morten (Gerald Pettersen). (Foto: Erik Røst)
I en ny, stor rolle i "Brigaden" møter vi i kveld den kjente karakterskuespilleren Paul Ottar Haga. Han spiller branningeniøren Johannes, som kommer inn som et nytt medlem i Brigade 01.

Med sin akademiske bakgrunn oppfattes Johannes som overkvalifisert for jobben, og han blir tatt imot med en viss skepsis av sine nye arbeidskamerater. Usikkerheten blant kollegene blir ikke mindre når han straks opplyser at han er homofil og har kjæreste.

Johannes blir utsatt for mange grovkornede vittigheter, men han er en trygg og avslappet type med en kjapp replikk. Snart vinner han også respekt for sin faglige dyktighet.

Om Paul Ottar Haga
Paul Ottar Haga (37) er fra Verdal i Nord-Trøndelag. Han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1990 og debuterte samme år på Det Norske Teatret, der han har vært ansatt siden. Hans Peer Gynt i Fjernsynsteatrets tv-versjon (1993) vakte oppsikt og ble hans store gjennombrudd. Store teaterroller inkluderer Oberon i "Ein midtsommarnattsdraum" på Det Norske Teatret og hovedrollen i Oslo Nye Teaters kritikerroste forestilling "Tater". I 1998 spilte han Bør Børson Jr. i Trøndelag Teaters forestilling, og den samme rollen spilte han på Det Norske Teatret i 2001-2002. 29 somrer på rad har han medvirket i "Spelet om Heilag Olav" på Stiklestad. Han er også kjent fra rollen som Blåfar i NRKs adventsserier "Jul i Blåfjell" og "Jul på Månetoppen". For tiden spiller han hovedrollen som Agamemnon i den greske tragedien "Orestien" på Det Norske Teatret.

Om "Brigaden"
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ravi alias Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: folke.gravklev@nrk.no, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99

Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1


LENKER
  • Hjemmeside