Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. april 2003 kl 22.50 Kar for sin kilt

Rivalinner i åpen kamp

Lexie (Dawn Steele) jobber stadig for å få Archie (Alastair Mackenzie) på kroken. (Foto: BBC)
Lexie (Dawn Steele) jobber stadig for å få Archie (Alastair Mackenzie) på kroken. (Foto: BBC)
Etter mange skjær i sjøen er økonomien på Glenbogle omsider friskmeldt. Det betyr at Stella har fullført sitt oppdrag og igjen kan overlate kommandoen til Archie. Men først skal det feires.

For å gjøre stas på Stella og hennes innsats, inviterer Archie til et storslagent midtsommerball. Problemet er at Stella slett ikke har lyst til å forlate Glenbogle. Hun er dypt forelsket i Archie og leter etter påskudd til å utsette avreisen.

Men Lexie vet hvordan det er fatt med Stella, og hun akter ikke å overlate arenaen til rivalinnen uten kamp. Med sedvanlig oppfinnsomhet setter hun i gang en motoffensiv…

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Lorraine Pilkington, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske nettsider om serien 
  • Les om innspillingsstedet